KYRKRUNDA I H:FORS

 

Kyrkor har jag alltid varit svag för.  Så när vi är på resor vill jag alltid kolla in kyrkutbudet. Nu när jag också försöker få dem på foto, så har jag till mitt förtret märkt att det alltid finns jättestora träd eller typ 20 bilar nära kyrkan. Hur som helst drog jag o Vienna ut på kyrkjakt, några hittade vi men tyvärr så blev bilderna inte så bra.

 

                       Kallion kirkko/Berghäll kyrka

denna (3)

Helsingin tuomiokirkko/Helsingfors domkyrka

denna3

Domkyrkan med Alexander II i förgrunden

denna4  Uspenskin katedraali/Uspenska katedralen

denna6

  Johanneksen kirkko/Johannes kyrka

 

Dessa kyrkor hann vi med denna gång. Var ganska mör i benen efter dagens promenad. Det var uppförsbackar (inte så kul med vagn) o jättevarmt o det gjorde inte saken lättare att jag gick lite vilse till på köpet i ”storstaden”. Pust o stön men roligt hade vi, Vienna sjöng nästan hela tiden och mummi lärde sig var man hittar hissen vid metrostationerna. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s