ROAD TRIP DAG 3

Efter 2 nätter i ett regnigt Mikkeli så fortsatte vi vår resa i östra Finland. Jag skriver orterna på deras finska namn för många städer har inte svenska namn . Det gråa vädret fortsatte när vi besökte Puumala, ett otroligt vackert ställe. Eftersom bilderna jag tog, inte visar hur vackert stället är så lägger jag inte ut dem här. Efter en kaffekopp ,plättar med grädde o färska jordgubbar så körde vi vidare till Savonlinna (Nyslott). Där höll dom på att ställa till för Putins besök så man såg ryska agenter som snokade runt i alla hörn. Vi tog också en tur med en ångbåt som körde runt Savonlinna i ung. 1h. Som vanligt regnade det o blåste kallt.

 

Olofsborg (Olavinlinna)i Nyslott. Här hålls årligen en operafestival

 

savonlinna6 (2 of 2)savonlinna3 (2 of 2)

 

savonlinna6 (1 of 2)

savonlinna3 (1 of 2)

 

Kyrkan måste vi ju förstås också kolla in. Gick inte att ta bra bilder från sidan för det fanns så mycket träd framföre, men kyrkan var ännu öppen så vi tog oss en titt.

savonlinna8-1-of-1.jpg

savonlinna7 (1 of 2)

savonlinna7 (2 of 2)

 

Senare på kvällen åkte vi iväg till Punkaharju, som är en av de finaste ställena i Finland. Tyvärr så var vädret mulet igen o från bilen kunde man inte se hur fint det riktigt var. Istället så åkte vi till Kerimäki. Där finns världen största träkyrka. Kyrkan rymmer 5000 personer varav 3300 är sittplatser, alltså mest platser i Finland.

 

 

Kerimäki1 (1 of 1)

Kerimäki (1 of 1)Kerimäki2 (1 of 1)Kerimäki3 (1 of 1)

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s