KLOSTER O DIMMA

Eftersom Nyslott hade  operafestival o Putin besök, så hittade vi inget ledigt hotellrum. Istället hyrde vi en liten stuga utanför stan. Måste säga att stugor inte är min grej. När vi skulle börja sova var det stekhett i stugan, men jag låg ändå inpackad som en sill i sovsäcken. Tanken på vilka odjur som började krypa runt i sängen efter att vi släckt lampan gjorde att bara lite av min näsa syntes ur sovsäcken, fast jag höll på att rinna bort. Nå vi fortsatte färden till Heinävesi. Där besökte vi Lintula och Valamo kloster. Såg lite blå himmel för första gången under vår road trip!

 

Lintula nunneklostrets kyrka

kloster dimma-3Vi drack en kopp kaffe med nygräddad bulle på klostrets gård.

 

Sen åkte vi vidare till Valamo kloster  (ortodox munkkloster) som var ganska nära Lintula.

 

kloster dimma-5 Valamo klosterkyrka.

kloster dimma-4 kloster dimma-6Sankt Nikolaus kapell

 

Sen drog vi iväg till Koli, som skulle bli stället där jag skulle ta alldeles underbara landskapsfoton….hahh trodde jag bara. Ukkokoli utsiktsplats erbjuder en av de finaste vyerna i Finland, men nu när vi  kom dit, anlände också en tjock dimma. Jättestor besvikelse men vad kan man åt vädrets makter.

 

 

Längre ner i Koli var det lite bättre väder

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s