MOT KUUSAMO

På vägen mot Kuusamo började solen ÄNTLIGEN skina. Vi stannade i Suomussalmi, där finns ett ställe som heter Hiljaisen Kansan Niittykahvila. Bredvid vägen finns ett cafe´ o där på åkern bredvid finns en miljökonst juttu. Dessa ”fågelskrämmor” me huvuden av hö har stått här sedan 1994. Lite speceillt, men solen sken o kaffet var gott.

nurmes1-7nurmes1-8

När vi kom 100km från Kuusamo fick man börja vara på vakt, för renarna dök upp. Som tur sprang de mera längs med vägarna än tvärsöver. Ingen brådska hade dom fast bilarna körde bakom dem.

nurmes1-10nurmes1-9

Mot kvällssidan kom vi äntligen fram till hotellet i Kuusamo. Äääntligen ett ordentligt hotellrum med dubbelsäng, tv o en stänk av lyx efter dom tvä senaste nätterna. Synd att jag inte tog bild av rummet. Utanför hotellet fanns en fin sjö som jag ju förstås måste kolla in.nurmes1-11nurmes1-13

2 reaktioner till “MOT KUUSAMO

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s