TILLBAKABLICK, MALAGA 2016

Eftersom varken jag eller Vesa är förtjusta i att ordna fest när vi fyller jämnt, så var det åter dags att söka sig söderut. Vi valde denna gång Malaga. På denna resa hade vi verkligen vädret på vår sida. Knappt ett moln under hela resan. Malaga överraskade oss positivt. En stad som hade allt vi vill ha av ett semestermål. Sol, värme, strand, shopping, gammalt o nytt. Vårt hotell, Barcelo, var jättefint. Rummet var super o morgonmålet längtar jag tillbaka till ännu.

hotell Barcelo
Vårt fina hotellrum
DSC_2794 – kopio-1
Som sagt vädret var toppen

När vi är på resa så äter vi morgonmål o sen drar vi iväg ut på upptäcktsfärd, för att komma tillbaka först sent på kvällen. Några dagar låg vi på beachen o latade oss men annars gick vi runt i Malaga och njöt av den vackra staden.

DSC_2797-2

 

 

Inne i ”gamla stan” finns Katedralen i Malaga. Den är nog den finaste katedralen jag sett. När vi kom in så var det nästan så man tappade andan för det var så vackert där. Många olika alttare i olika färger, minns inte om man fick fotografera där men glömde bort att jag hade kamera när det var så vackert där.

 

På Vesas födelsedag var vädret igen toppen o jag tyckte att vi skulle kliva upp till Castillo de Gibralfaro.  Min ide att i typ 40 graders värme ,mitt på dagen när solen är som högst , gå upp till fästningen var väl inte så populär av min kära man. Stigningen var nog riktigt svettig o låren ropade på förbarmande, men fast han nog svärde inombords så kom han snällt upp. Men när vi kom upp och såg utsikten så var vi nog båda glada att vi kämpat oss upp.

DSC_2852-15
Plaza de Toros i förgrunden

DSC_2844-12

DSC_2855-16

DSC_2846-14

När vi kom ner till havshöjd igen tänkte vi att en liten kryssning utanför Malaga skulle vara kul. Så vi hoppade på en båt o njöt av värmen o ett glas vin som ingick i kryssningen. Mitt i allt så började dom ropa o hojta åt oss från en segelbåt en bit bort. Besättningen på vår båt blev alldeles ”vilda” o ändrade riktning. Då upptäckte vi orsaken till uppståndelsen, ett stim av delfiner simmade mot vår båt. Det var verkligen dagens höjdpunkt att få se dessa härliga djur på så nära håll  i deras egen omgivning.

Malaga hade många fina parker o mycket annat vackert att titta på

DSC_2876-17

En dag så gjorde vi en tågluffar utfärd. Vi tog tåget till Fuengirola, men där stannade vi inte länge. Stället var inte riktigt i vår smak. Vi tog riktningen tillbaka o besökte bl.a Torremolinos som vi blev väldigt förtjusta i.

Som sagt så var Malaga ett riktigt fint ställe. Kan nog tänka mig att åka tillbaka hit nångång. Men det finns sååå många ställen jag vill resa till, så det blir nog inte i den närmaste tiden,

DSC_2933-24

DSC_2935-25

Adios Malaga ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s