Dubai & Burj Khalifa

Den guidade turen forsatte med att kolla in några av dom finaste hotellen (i alla fall dyraste) i Dubai. Här under det 5 stjärniga hotellet Burj Al Arab, det är så lyxigt så det kallas världens enda 7 stjärniga hotell.

Dubai@burj khalifa-2

Här hotellet Jumeirah Beach hotel.

Dubai@burj khalifa '-2

Atlantis The Palm. Hotellet har en vattenpark, Aquaventure, som är 45 000 km stort. Här finns en delfinvik där gästerna kan simma med delfiner, mot en tilläggskostnad (hur häftigt skulle inte det vara!) Plus Lost Chambers akvarier fyllda med havsdjur, det finns fler än 65 000 fiskar på hotellet. Hit skulle jag gärna åka på semester om jag vinner på lotto.

Dubai@burj khalifa-2-4Dubai@burj khalifa-2-5

BURJ KHALIFA;  Efter hotell rundan var det dags att besöka världens högsta byggnad. Burj Khalifa. Skyskrapan är 828m hög. Hissen till 124 våningen tog 1 minut! Utsikten var ju alldeles otrolig och inte ens min höjdskräck kunde dämpa min förtjusning.

Dubai@burj khalifa-2-12

Dubai@burj khalifa-2-17Dubai@burj khalifa-2-13Dubai@burj khalifa-2-15

Det byggs helatiden i Dubai och Abu Dhabi och det var nån som sa att 70-80 procent av alla världens lyftkranar finns här…vet inte hur sant det är men lyftkranar fanns överallt.

Dubai@burj khalifa-2-10Dubai@burj khalifa-2-9Dubai@burj khalifa-2-7

Dubai@burj khalifa-2-11Dubai@burj khalifa-2-6

Yas Marina Circuit  På kvällen när jag kom tillbaka till Abu Dhabi blev det ett besök av F1 banan. Eftersom jag själv är en F1 fan så måste jag ju kolla in banan. Här kördes första tävlingen 2009. Den är 5,5 km lång. Vissa kvällar i veckan så får man besöka banan, gå eller cykla runt den. Vi tänkte ta oss runt på 2 hjul men kön för att få låna en cykel var så lång så vi bestämde oss för att gå. Det var lite tuffare än vi trodde för kvällen var mycket varm och fuktig. Vi blev ordentligt möra i benen efter promenaden. Tyvärr blev mina bilder inte så bra för alla strålkastare som var på förstörde lite mina bilder. Men här är några bilder från den fina F1 banan.

Dubai@burj khalifa-2-20Dubai@burj khalifa-2-19Dubai@burj khalifa-2-18

 

 

 

 

2 reaktioner till “Dubai & Burj Khalifa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s