Vilken härlig (fågel)helg

Äntligen så börjar våren anlända. Inga blommor ännu, så långt har inte våren kommit här men flyttfåglarna anländer som bäst. I söndags var vi ute med hundarna i skogen här bredvid och vilken tur att man hade kameran med (tyvärr inget stativ).

Tranparet var dom första vi fick se. Paret var säkert och inspekterade vart dom ska lägga boet.

Vårflytt-3853Vårflytt-3887Vårflytt-3965

Denhär örnen seglade också över oss, den hade sällskap av en annan men fick inte med den på bild. Tur att jag ens fick med denhär, för det är alltid min man som ser dem före mig. Ibland så fast han pekar med fingret var dom flyger så ser jag dom inte, suck!

Vårflytt-3934

Svanarna är ju också här. Dessa kallar jag till Finnair svanarna för jag lyckades få blåa vingar på dem.

Vårflytt-3701

Talgoxen, en missfärgad kråka, koltrasten och en rödhake fastnade på bild.

En blåmes och en större hackspett.

Vårflytt-3640Vårflytt-2-5

Jag och Tete åkte på kvällen på tumanhand till Fäboda för att hon skulle få lite lugn och ro från Tilda. Hade lite problem med att koncentrera mig på fotandet för ett gäng ungdomar hade slagit läger och grillade. Doften av korv fick Tete att tappa all sans och förnuft så hon var mera intresserad av deras sällskap en mitt. Så det blev inte många bilder av den fina solnedgången.

Vårflytt-3818Vårflytt-3824

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s