Formel 1 i legendariska Monza

Jag och Vesa är väldigt  sportintresserade. Vi älskar bl.a fotboll, friidrott, vintersporter och F1. Vi har länge pratat om att vi borde åka och se på nån deltävling i F1 nu när vi har varsin finländare i dom två toppstallen, Mercedes och Ferrari. Vesa hittade en resa till Monza som en ”nästan lokal resebyrå” ordnade. Resan kanske inte var den allra billigaste men once in a lifetime som dom brukar säga. Det är enkelt att ta en färdig paketresa för då behöver man inte tänka på hur man tar sig från ett ställe till ett annat. Vi hade också några utflykter framför oss som jag såg mycket fram emot.

Italien-24Italien-26

När vi första dagen anlände till racerbanan och hörde dom första bilarna köra förbi oss på nära håll så fick vi båda gåshud. Hur snabbt dom kör kan man inte ens förstå när man tittar från tv:n och vilket ”härligt” ljud det kommer  från motorerna. När ”vår” Kimi Räikkönen ännu till vann kvalet så var stämningen på topp. När dom italienska fansen såg oss gå med den finländska flaggan kom dom fram till oss och sa belissimo Kimi och log som solar.

Italien-22

I själva tävlingen blev dom två finländarna huvudrollsfigurer. Kimi ledde länge men när Kimi gick in i depån för att byta däck så lyckades Mercedes få Valtteri Bottas framför Kimi och bromsa hans fart så att Lewis Hamilton kunde åka förbi Kimi i slutet, vars däck var helt slut efter en för tidigt planerad depåstopp av Ferrari. Lite surt men sån här är formel 1.

Vi besökte också Maranello där Ferraris museum finns. Där fanns både gamla och nya bilar. Kimi är ännu Ferraris senaste världsmästare och det ser inte ut som om Vettel skulle klara av det i år.

Italien-39

Italien-38

Kimis vinnarbil 2007

Italien-41Italien-40Italien-42

Det var nog spännande att följa tävlingen på plats. Inte såg man ju lika bra som man ser på tv men stämningen är ju nåt helt fantastiskt. Man anländer ju till banan redan på morgonen och tillbringar hela dagen där så spänningen byggs upp under hela dagen. Riktigt spännade och Vesa menade att det nog blir nån tävling i nästa år också.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s