Luzern, vilken mysig liten stad

Formel 1 weekenden började med att vi flög till Zurich. Vi reste med Karleby resebyrå och dom hyrde 3 minibussar från flygfältet. Vi delade upp oss i 3 bussar och som resesällskap hade vi ett trevligt gäng med jättebra humor, det var bra för vi tillbringade mycket tid i bilen. Resan från Zurich till Bergamo, där vårt hotell fanns, tog lite längre än planerat p.g.a trafikstockning, så vi krypkörde i flera timmar. Vi gjorde ett stopp i Luzern där vi hade ett par timmar egen tid. Tyvärr var vädret med det sämsta vi sett på hela sommaren. Regn och blåst och under 15 grader var nåt vi inte sett på väldigt länge  . Det var väl så tur för om vädret hade varit bättre skulle det ha varit svårt att få mig bort från denna mysiga stad.

Italien-18

Vi hittade ett matställe som låg invid floden Reuss, där åt vi en inte så speciell men jättedyr schnitzel. Schweiz är tydligen ett dyrt land. Efter maten gick vi hastigt genom gamla stan och trots regnet fick jag några foton tagna.

Italien-6Italien-16Italien-11Italien-10Italien-13Italien-8

Kapellbrucke

Den här fina bron är Europas äldsta övertäckta bro, byggd på 1300 talet. Den är 204 meter lång och förenar den gamla stadskärnan med den nya. Bron leder till wasserturm, en åttkantig byggnad som använts bl.a som tortyrkammare och fängelse i flera hundra år. Den ses som en symbol för Luzern och här finns nu en liten souvenirbutik. 1993 härjade en brand som förstörde 2/3 av bron, den återställdes dock snabbt så den ser exakt ut som den gjorde på 1300 talet.

Italien-4Italien

Några timmar i denhär härliga staden var alldeles för lite. Solsken & värme och ett par extra dagar här skulle inte ha varit så dumt men för oss var det dags att köra vidare mot Bergamo.

En reaktion till “Luzern, vilken mysig liten stad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s