Liechtenstein, sista stoppet före hemresan

Vår Formel 1 weekend började lida mot sitt slut. Vårt sista stopp gjorde vi i Vaduz i Liechtenstein, ett litet furstendöme som ligger mellan Schweitz och Österrike. Det är ett riktigt miniland med bara 38000 invånare. I huvudstaden Vaduz bor ung. 5300 invånare och staden tros ha grundats 1322. Liehtenstein är ett av världens rikaste land och här finns ca. 74000 företag registrerade.

Italien-76Italien-80

Italien-81

Själva Vaduz var ingen höjdare i mitt tycke. Dagen var stekhet och vi drack cappucino och ostkaka på en uteservering där vi blev antastade av lite väl ivriga getingar så vi fick snabbt fortsätta vår sighseeing av staden. Om man vill ut och vandra så är säkert stället perfekt. Liechtenstein är det enda landet som har hela sin yta lokaliserat i Alperna.

Italien-77Italien-78

Vaduz slott är placerad  på toppen av en kulle mitt i staden och är synlig från nästan hela Vaduz. Här bor den regerande prinsen, Hans-Adam II och hans familj.

Italien-84

Om inte Vaduz riktigt klickade så var bilfärden från Bergamo, via Schweitz, till Liechtenstein desto finare. Bergstoppar, den ena finare än den andra omringade oss hela vägen. Min höjdrädsla dämpades lite av att vi inte hade nån stor buss som vi åkte med och vägarna var jättefina. Tyvärr så blev det inte så många bilder från bilfärden men Schweitz är absolut ett land jag kommer att återvända till!

Italien-74Italien-75

Vår Formel 1 weekend blev en riktigt höjdare, tack till Karleby resebyrå för denna resa. Sällskapet var trevligt och dom små utflykterna vi gjorde var till väldigt fina ställen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s