Mosavattnet i morgondimma

Sedan jag gick med i fotoklubben så har jag fått se mycket fina foton av de andra medlemmarna. En av favoriterna är Margaretas bilder från Mosavattnet i Purmo. Hennes bilder från soluppgången med morgondimma är så fina. Så en tidig juli morgon fick jag följa med henne och jag behövde inte bli besviken. Vilken otroligt vackert ställe!

Mosavattnet är en mycket vacker ödemarksjö, Purmo fiskelag planterar ut varje sommar ca. 1000kg regnbågsforell, så stället är populärt bland sportfiskare. Det förekommer ganska ofta morgondimma och det tycker ju vi fotonördar om, särskilt jag älskar bilder tagna i dimma.

Vi var 3 damer som hade sökt oss ut till Mosavattnet denna morgon, och vi hyrde varsin eka som vi rodde ut med. Vi fick uppleva en färgförvandling denna morgon från grå dimma som övergick till blått och småningom, när solen började söka sig upp, till orange. Otroligt vackert!

Att få uppleva något så här vackert gjorde det nog värt att stiga upp 3 tiden på morgonen.

Man började bli lite frusen och hungrig så vi rodde tillbaka till land där det fanns en grillplats, det var verkligen på plats med kakao och grillad korv.

Efter matstunden blev det bråttom att ta lite mera bilder för dimman höll på att försvinna.

Mosavattnet är även vackert utan dimma, så det blir nog ett inlägg om det också.


6 reaktioner på ”Mosavattnet i morgondimma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s